The future is not what it used to be

Alles is voortdurend in beweging en niets blijft hetzelfde. We kunnen de klok niet stilzetten. Maar gaat tijd wel voorbij? In ‘The Future is not what it used to be’ mixt choreograaf Pia Meuthen dans, acrobatiek en livemuziek tot een meeslepende voorstelling over het mysterie van de tijd.

Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten, gestold in de tijd, balanceren de performers hoog in de lucht. Boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Zonder houvast begeven ze zich in het luchtledige. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met onze waarneming van de tijd.

Choreograaf Pia Meuthen en haar performers maken met The Future is not what it used to be een fysieke en zintuiglijke voorstelling over het mysterie van de tijd. Ze tonen het verlangen van de mens om samenhang te creëren in een gefragmenteerde wereld, om het verleden niet te verliezen, om grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment. 

The Future is not what it used to be is een ode aan het ongewisse en onvoltooide, aan het in wording zijnde en nog niet bepaalde.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.