Pinokkio

Iedereen kent natuurlijk het verhaal van Pinokkio. Lang geleden was een oude houtbewerker. En in plaats van op televisie kun je Pinokkio deze winter in het theater beleven! Het Alkmaarse Theater Vrij Zijn speelt aan het eind van de decembermaand en in het begin van het nieuwe jaar deze heerlijke voorstelling. Uiteraard mét een Alkmaarse twist, in een feestelijk versierd theater.

Giupetto, de laatste hand aan het leggen aan een houten pop. Wanneer hij klaar is, kiest hij samen met zijn luie kat en goudvis een naam voor de pop: Pinokkio. Terwijl Giupetto naar zijn bed loopt valt hem iets op aan de hemel: een hele heldere ster. Hij besluit een wens te doen. Pinokkio beleeft de nodige avonturen samen met Japie Krekel. Verweven door het verhaal is een verhaal over de liefde, dat verteld wordt aan de hand van een brief die Giupetto vijftig jaar eerder kreeg.

Deze bijzondere familievoorstelling is de 19e productie van theatergroep Vrij Zijn. De cast bestaat voor een groot deel uit de jonge acteurs van Vrij Zijn. Ze brengen het verhaal op het podium brengen in prachtige kostuums en met vele visuele effecten. Het verhaal krijgt een Alkmaarse twist. Het ideale familie uitje tijdens de gezellige decemberdagen in het bijzondere Vrij Zijn belevenis theater, wat uiteraard geheel in kerstsfeer is ondergedompeld.

Dit meesterwerk wordt in het Vrij Zijn theater opgevoerd met zowel avond- als matineevoorstellingen van 20 december t/m 5 januari. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van het Vrij Zijn theater.

Voorstellingen:

Premiere: 20 december 20.00 uur
21 december 15.00 uur
22 december 15.00 uur
27 december 20.00 uur
28 december 15.00 uur
29 december 15.00 uur
2 januari 20.00 uur
3 januari 20.00 uur
4 januari 15.00 uur
5 januari 15.00 uur

Theaterbewerking en regie: Simon Brommer

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.