Opleiding Muziekagogie

Start september 2020 dus meld je snel aan!

Muziek heeft invloed op beleving, expressie en het contact van mensen. De muziekagoog is een beroepskracht die het medium muziek dienstbaar maakt aan het welzijn en de ontplooiing van mensen va wie het leven belemmerd wordt door een verstandelijke-, mentale-, fysieke-, of sensorische  beperking. Muziek maakt het mogelijk om ‘los te komen’ van de handicap, de levenskwaliteit te verhogen, wat kan leiden tot verdere ontwikkeling en ontplooiing.

Om het goed en gericht toe te kunnen passen is deskundigheid vereist. Een beroepskracht die muziek dienstbaar kan maken aan de ontplooiing van mensen, en die beschikt over bekwaamheden, zoals brede muzikale kwaliteiten en methodische vaardigheden om muziek procesmatig en doelgericht te gebruiken.

De Opleiding Muziekagogie is bestemd voor werkers in de gezondheidszorg en welzijn die een grote affiniteit hebben met muziek en in het bezit zijn van muzikale vaardigheden. Tijdens de opleiding krijg je voornamelijk praktijkgerichte vorming en scholing, ondersteund door theoretische vakken en supervisie. De opleiding duurt twee studiejaren van dertig bijeenkomsten per jaar. Dag & tijd: vrijdag van 10.15 tot 16.15 uur.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Vraag vrijblijvend informatie aan: Pauline van der Mark, coördinator opleiding Muziekagogie  p.vandermark@artiance.nl f kijk op de website www.artiance.nl/cursus/muziekagogie-opleiding/.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.