Nederlands Kamerorkest 2019

De Franse zussen Katia en Marielle Labèque zijn al jaren een gouden duo. Met het Nederlands Kamerorkest spelen ze maar liefst twee stukken van componisten uit hun geboorteland. In Le carnaval des animaux is hun rol misschien minder prominent, maar onmisbaar en vaak heel geestig. In Pianistes bijvoorbeeld, waarin ze als oefenende pianisten opgevoerd worden tussen de kippen, olifanten, schildpadden en andere dieren die Saint-Saëns zo treffend en humoristisch schetst.
Ook Poulencs neoklassieke Concert voor twee piano’s en orkest is humoristisch en serieus tegelijk. Het larghetto is prachtig elegant, de energieke finale een waar feest. Mozarts Symfonie nr. 39, één van zijn laatste symfonieën, is een grandioze afsluiter van dit concert.

Muziekcafé
Kom om 19.30 uur al naar het theater en bezoek gratis het 'muziekcafé': een interview met dirigent of solist en muziek door de musici.

Tickets
Toegangskaarten kosten € 35,00 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl. of via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur). Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert. De toegangskaarten met de CJP pas kosten € 15,00. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.