My Fair Lady komt naar Theater De Vest

Al ruim zestig jaar genieten verschillende generaties van het verhaal van de excentrieke professor Higgins en het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle.

Higgins neemt de weddenschap aan om het meisje met het platte accent om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat bepaald niet zonder slag of stoot, want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet uiteindelijk niet alleen de Engelse elite van slag te brengen…

‘My Fair Lady’ heeft een imponerende geschiedenis. De wereldpremière vond in 1956 plaats op Broadway met Julie Andrews als Eliza Doolittle. De voorstelling won een Tony en acht jaar later verscheen de filmversie in de bioscopen. Audrey Hepburn schitterde als Eliza Doolittle en de film won in 1965 maar liefst acht Oscars. Deze prachtige productie is in een fris jasje gestoken en is op 20, 21 en 22 april te zien in TAQA Theater De Vest met o.a. Esmée Dekker, Chris Tates en Sjoukje Hooymaayer,

Extra bij deze voorstelling
Op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april kunnen bezoekers voorafgaand aan de voorstelling deelnemen aan een voorspel in 300 seconden. In de foyer zal musicoloog Kees Wisse in 5 minuten een mini-college geven over het ontstaan van de musical. Bezoekers kunnen door middel van een speciale zandloper kenbaar maken interesse te hebben en de rest gaat vanzelf. Het voorspel vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur.

Speciaal voor deze avond prepareert de kok van Grand Café Klunder een ‘My Fair Lady’ menu met heerlijke hapjes om te delen, bubbels en iets lekkers toe voor € 27,50 per persoon. Reserveren kan via 072-548 98 98. Een vegetarische variant is ook mogelijk mits vermeld bij reservering.


Waar: Taqa Theater De Vest
Wanneer: vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april 
Toegang: € 45

Alles weten over Alkmaar?