Het Mysterie van Alkmaar

Het Mysterie van Alkmaar. Een muzikaal theateravontuur in de Grote Kerk Alkmaar

In 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar en om dat te vieren, produceert TAQA Theater De Vest de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’, exclusief te zien in de monumentale kerk. Laat je meevoeren in een zinderend spannend avontuur. Zet je ogen en oren open, want je hebt alle verborgen aanwijzingen nodig om het mysterie te ontrafelen. Wie kraakt de code en redt daarmee de stad?

Maartje van de Wetering
De hoofdrollen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ worden vertolkt door actrice Maartje van de Wetering (winnares van tv-programma Maestro), acteurs Cees Geel (o.a. bekend van de succesvolle film 'Simon') en Pepijn Schoneveld (o.a. 'Gooische Vrouwen') en zangeres Laetitia Gerards. Ze nemen een compleet symfonieorkest mee op hun avontuur langs de verborgen plekken van de kerk. De overweldigende klanken van het 27-koppige orkest spoelen door de galerijen, terwijl het publiek steeds verder verstrikt raakt in het wonderbaarlijke verhaal.

Een unieke belevenis
‘Het Mysterie van Alkmaar’ is een sensationele ontmoeting met klassieke muziek en de geheimen van vijf eeuwen Grote Kerk. Een unieke belevenis voor jong en oud! Het concept is ontwikkeld door Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch van De Orkestkeuken. Lucas de Waard schrijft het script en Geert Lageveen tekent voor de regie.

Kaartverkoop en meer informatie
'Het Mysterie van Alkmaar' speelt op de zondagen 11, 18 en 25 november. Toegangskaarten voor ‘Het Mysterie van Alkmaar’ kunnen worden gereserveerd via deze link of via de kassa (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur, tel 072- 548 99 99).

Alles weten over Alkmaar?