Het best bewaarde geluid ter wereld (4+)

MaxTak

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? En is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?

Xantippe en haar broer IJsbrand hebben het heel druk met het geluidslaboratorium dat ooit van hun vader was. Ze verzamelen, sorteren en bewaren daar alle geluiden van de hele wereld. IJsbrand vindt het fijn, maar Xantippe vraagt zich af wanneer het nou af is. Op een dag staat er een bewaker in hun potdichte laboratorium, met woeste verhalen over de echte wereld. Xantippe droomt weg over het leven buiten, terwijl IJsbrand zich zorgen maakt over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling. Maar wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?
 
Dit is de eerste MaxTak-voorstelling die uitkomt onder regie van de nieuwe artistiek leider Marije Gubbels. Zij schreef en regisseerde talloze (jeugd)muziektheatervoorstellingen bij o.a. BOS theaterprodukties, M-lab, tgBloodyMary, Theater Sonnevanck (Een wintersprookje, Edward Scharenhand, Zwijnenstal).

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.