De Warme Winkel (afgelast)

Uit de reeks ‘obscuur-elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.

Dit evenement is afgelast, houd de site van De Vest goed in de gaten voor meer informatie. 

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is natuurlijk lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie de ironie recht wil doen, moet haar belijden. En dat ondermijnt dan weer de oprechtheid van de ode. Toch is dat precies de intentie van De Warme Winkel. Na het idiote succes van ‘De Warme Winkel speelt De Warme Winkel’ – waarin plagiaat centraal stond – komt de groep met een vervolg in de serie ‘Obscuur-elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.

Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge kunstenaars hangen ‘de nieuwe oprechtheid’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om zich in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie van de ironie, in eindregie van Jetse Batelaan. Het zal groots, geil en gevaarlijk worden. Hier kan je blind op intekenen. Echt, dit wordt super! Want om met Kierkegaard te spreken: “Zoals de wijsbegeerte begint met de twijfel, zo begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie.”

Extra: Verhaaltje voor het slapen gaan
Geniet na de voorstelling van een Verhaaltje voor het slapen gaan! In de Kleine Foyer vertelt De Warme Winkel nog één kort verhaal, als afsluiting van de theateravond. Let op! Verhaaltje voor het slapen gaan is gratis toegankelijk, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zorg er daarom voor dat je op tijd aanwezig bent in de Kleine Foyer.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.