De verfijnde kunst van de Franse Melodie

Koffieconcert mezzo sopraan & piano (Lotte Betts-Dean & Somi Kim)

Met gezonde afstand en intense betrokkenheid verheft mezzosopraan Lotte Betts-Dean de Franse Melodie tot een verfijnde tegenhanger van het Duitse Lied.

‘Ze is er zeker eentje om in de gaten te houden’, schreef de Engelse krant The Guardian al over Lotte Betts-Dean. De Australische mezzosopraan neemt ook een heerlijke mix van invloeden mee. Ze werd geboren in Duitsland, groeide op in Australië en studeerde uiteindelijk af aan de Royal Academy of Music in Londen. Met haar combinatie van intense betrokkenheid en gezonde afstand won ze in 2019 de Oxford Lieder Young Artists Platform. En met diezelfde combinatie weet ze samen met de gevierde pianiste Somi Kim nu de kunst van de Franse Melodie, de verfijnde tegenhanger van het Duitse Lied, perfect te treffen. Debussy, Ravel, Honegger en die maffe Poulenc zullen haar dankbaar zijn.

Programma
Lotte Betts-Dean, mezzo sopraan (Australië)
Somi Kim, piano (Nieuw-Zeeland)
 
Claude Debussy
En sourdine 
Fantoches 
Clair de lune 
(Fêtes galantes)
 
Maurice Ravel
Le paon
Le grillon 
Le cygne 
Le martin-pêcheur
La pintade 
(Histoires naturelles)
 
Piano Solo:
Maurice Ravel
Oiseaux tristes
(Miroirs)
 
Claude Debussy
Les Ingénus 
Le Faune 
Colloque sentimental
(Fêtes galantes)
 
Arthur Honegger
Jeanne 
Adèle
Cécile
Irène
Rosemonde
(Petit Cours de Morale)
 
Francis Poulenc
Le Garçon de Liège
Aux officiers de la garde blanche
Au-delà
(Trois poèmes de Louise de Vilmorin)

6 concerten voor € 80 
Boek alle 6 lunchconcerten voor seizoen 2020-2021 en ontvang de 6e gratis. U betaalt € 80 in plaats van € 96. Als u alle tickets in uw winkelmandje heeft, wordt de korting automatisch verrekend.

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.
Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert tegen het kortingstarief van het museum. U betaalt slechts € 8 entree.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.