Als varkens konden vliegen

Theatervoorstelling als verrassing op het nieuwe normaal

Zangeres en theatermaker Maya Link presenteert met 'Als Varkens Konden Vliegen' een muziektheater locatie voorstelling op het buitenterrein van HAL25. Wegens succes komen er twee extra voorstellingen op zaterdag 4 juli om 16.00 uur en 20.00 uur.

Er is maar beperkt plaats voor publiek, de zitplaatsen en routing op het terrein zijn volledig volgens de RIVM maatregelen ingericht. Wegens deze redenen is het alleen mogelijk om kaarten vooraf online te kopen via www.hal25.nl.

De voorstelling ‘Als Varkens Konden Vliegen’ is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. Het verhaal start met een ontmoeting van een vrouw met een drone op het strand, na een maandenlange lockdown thuis. In haar gesprek met de drone, die haar aanvankelijk waarschuwt dat ze onvoldoende afstand houdt, probeert ze opnieuw intimiteit te vinden. Wat voor invloed heeft die 1,5 meter daarop?

'Als Varkens Konden Vliegen' is een directe reactie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen; op het leven in Corona-tijd en een nieuw wetsvoorstel dat ons als mensen acht op anderhalve meter afstand van elkaar te leven. De voorstelling stelt dit op kunstzinnige wijze aan de kaak en gaat daarmee aan de haal.

“Een poosje tussen vier muren blijven. Het levert veel op. Van de angst om dood te gaan tot kansen zien voor een nieuw begin. Ik, Maya Link, een strijder voor menselijke vrijheid, blijk een hypochonder te zijn. Toch is het bewezen dat we als mensen afhankelijk zijn van fysiek contact. Hoe lang houden we dit vol?”

Maya heeft een goed gezelschap verzameld om dit verhaal te vertellen, waaronder een drone als tegenspeler.  Een eclectische mix van klassieke muziek, electronica en jazz improvisatie. Performen in een plastic zak of andere objecten zorgen dat alles volgens het "tijdelijk abnormaal" uitgevoerd kan worden en vormen hierin een mooie uitdaging in het spel. Kortom, genoeg ingrediënten voor een experiment. Regie is in handen van Marianne Seine van theaterspektakel groep Vis a Vis.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.