Squad Mass Start

IJsbaan De Meent Bauerfeind heeft de primeur voor een uniek schaatsevenement. Op zondag 4 maart 2018 wordt de eerste editie van de Squad Mass Start gereden. Deze innovatieve race bestaat uit een gewaagde combinatie van diverse componenten uit de schaatssport en het baanwielrennen. Vijf kilometer schaatsen met je eigen samengestelde Squad tegen andere Squads met als hoofdprijs € 1.000,-!

Combinatie schaatssport en baanwielrennen
Het unieke van dit concept is dat er gereden wordt met zelf samengestelde squads, niet gebonden aan sekse of leeftijd, met als doel zo snel mogelijk een 5 km te rijden als squad. Alleen zullen de rijders van elke squad niet allemaal de gehele 5 km rijden. ‘Bij de start staan de nummers 1 van elke squad in het startvak en per kilometer komt er een nieuwe rijder per squad bij. Zo rijdt rijder 1 de gehele 5 km, maar de laatste rijder die aansluit slechts 1 km. Kortom, een tactisch spel! Er wordt gestart met zes rijders en er wordt gefinished als massa met dertig rijders. In totaal zijn er vijf heats en een finale. De Squad Mass Start is een uniek event waarbij snelheid, tactiek en lef nodig is. Bij succes zal deze wedstrijdvorm volgend jaar landelijk worden uitgezet,’ aldus Van Dijk.

Aanmelden en meer informatie
Deelnemers kunnen zich vanaf 8 januari 2018 per team van 5 personen opgeven via de website www.demeentalkmaar.nl/sms. Wees er op tijd bij, want vol=vol. De kosten bedragen € 10,- per persoon, inclusief twee consumpties en toegang tot de After Skate Party. De inschrijving geschiedt per team. Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met Kim van Dijk k.vandijk@alkmaarsport.nl.

Alles weten over Alkmaar?