SportXperience

Een sportseizoen met vijf verschillende sporten

Nieuw in Alkmaar - Een sportseizoen met vijf verschillende sporten tijdens de SportXperience

Dinsdag 6 oktober start de eerste les van SportXperience, een nieuw Alkmaars initiatief voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Vijf lokale sportverenigingen hebben de handen inéén geslagen, waardoor de deelnemers gedurende het sportseizoen maar liefst vijf verschillende sporten uitproberen. Elke vijf weken staat er een andere sport op het programma, waarbij achtereenvolgens rugby, handbal, schermen, atletiek en tennis aan bod komen. Zo ontstaat de unieke mogelijkheid te ontdekken waar de interesses en talenten van de kinderen nu écht liggen. Na afloop van het sportseizoen ontvangen de deelnemers bovendien een sportadvies op maat. Deelnamekosten voor het complete seizoen (25 weken) bedragen € 75,-. Aanmelden kan online via www.alkmaarsport.nl/sportXperience. 

Vijf verenigingen, waaronder de Alkmaarse Rugby U.F.C., A&O Handbal, Holland Schermen, Atletiekvereniging Hylas en TC Alkmaar hebben een toekenning gekregen uit het lokale sportakkoord van Alkmaar. Hun initiatief tot de organisatie van een nieuw sportmodel overtuigde de beoordelingscommissie waardoor het plan nu realiteit wordt. Met de coördinerende ondersteuning van Alkmaar Sport zal SportXperience vanaf oktober gaan draaien. 

Kinderen van 6 t/m 11 jaar kunnen zich aanmelden, je beoefent elk van de vijf sporten gedurende vijf weken. Elke vijf weken ga je op een andere sportlocatie in Alkmaar aan de slag. Per leeftijdscategorie en sport kunnen de trainingsdagen en -tijden verschillen. De eerste sport die op het programma staat is rugby (Robonsweg) waarbij elke dinsdag getraind wordt (6-7 jaar van 18.00-19.00 uur en 8-11 jaar van 18.30-19.30 uur). Aan het einde van het sportseizoen heb je zo heel veel verschillende sporten en sportlocaties verkend en zijn deelnemers klaar voor een advies op maat, om te bepalen welke sport nou écht bij hen past.

Aanmelden (€ 75,- per sportseizoen van 25 weken) kan via: alkmaarsport.nl/sportxperience.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.