Prutmarathon Schermerhorn

Prutmarathon Schermerhorn (afgelast)

Wegens het coronavirus is dit evenement afgelast. Houd voor meer informatie de website in de gaten.

De 43e prutmarathon van Schermerhorn komt eraan! Deelnemers sprinten door het weiland van sloot naar sloot om de finish te halen. 

Een zware marathon met eigenlijk alleen maar winnaars. De prutmarathon van Schermerhorn is namelijk voor sportfanaten, fanatiekelingen én lolbroeken. En nog een nationaal kampioenschap ook!
De deelnemers worden aangemoedigd door zo’n 1000 toeschouwers en natuurlijk ook door de koeien die de deelnemers onderweg tegenkomen. 
Je holt individueel of met je groep over weiland en 'werkt' je door baggersloten die net te breed zijn om overheen te kunnen springen. Individuelen doen dat 3 rondes van zo'n 1200 meter met in totaal 63 sloten. Ploegen (5 personen, minimaal 1 dame en een rubberboot) doen dat 2 rondes met in totaal 42 sloten. Sleep de prijs van de schoonste dame binnen door de dame van de groep als schoonst over de finish te brengen. 

Na afloop zijn alle deelnemers vies van het prut en mogen de winnaars in het warme bad. De rest wordt afgespoeld door de brandweer. Daarna viert iedereen de finish van de deelnemers samen in het dorp.


Inschrijven kan via www.prutmarathon.nl.

Benieuwd naar eerdere edities? Kijk op de Facebookpagina van Prutmarathon.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Sportevenementen Alkmaar

evenementen Alkmaar

Parkeren & Bereikbaarheid

Ontdek Alkmaar in 24-48 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.