ITF Tennistoernooi

Nieuwe locatie, nieuwe naam, nieuw format, maar ook dit jaar is er weer een internationaal tennistoernooi in Alkmaar. Van dinsdag 24 juni tot en met zondag 30 juni strijkt het ITF Worldtour Tournament neer op het weidse tennispark van TC Alkmaar. Alkmaar Prachtstad sprak met toernooidirecteur Roland op de Weegh. 

Het zal de vaste bezoeker niet zijn ontgaan: na bijna 20 jaar verplaatst het internationale toernooi van De Hout naar TC Alkmaar. “Wat echter onveranderd blijft, is de gezellige sfeer en de topprestaties die je te zien krijgt”, vertelt Roland. “Verder worden de kwalificaties nu gespeeld op maandag en dinsdag en begint het hoofdtoernooi op woensdag.” 

Aanstormend tennistalent
“Wie naar TC Alkmaar komt, kan bijvoorbeeld Annick Melders (de speelster op de foto) aan het werk zien. Daarnaast is het ook de verwachting dat er spelers uit de top 500 naar Alkmaar komen. Zowel de dames als heren die meedoen, strijden om punten voor de wereldranglijst. Het is dus je uitgelezen kans om de tennissers van de toekomst te bekijken! En het fijne: toegang is helemaal gratis. Het belooft een spectaculaire week te worden”, besluit Roland.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.