Eilandspolderloop 2019

De Eilandspolderloop is een jaarlijks hardloop evenement die door het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder gaat. Er zijn drie afstanden: 4 EM (6,4 km), 10 km en halve marathon! De loop gaat door het prachtige eilandspolder gebied en omliggende dorpen. Daarnaast is er nog een kinderloop binnen, deze vindt plaats in het dorp De Rijp en is bedoeld voor de schoolkinderen uit De Rijp, de Beemster en de omliggende dorpen.

De Teamloop
Je kan ook samen rennen! Hoe werkt de teamloop? Trommel een groep van vier mensen bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, buurtverenigingen, sportmaten, collega‚Äôs of misschien wel buren. Schrijf jullie individueel in en voeg een eigen verzonnen teamnaam toe. Dit is mogelijk bij de afstand 10 kilometer. De drie (van de vier) beste looptijden per team worden geregistreerd. Uiteindelijk zullen deze tijden bij elkaar worden opgeteld en meetellen voor het klassement. Wie weet winnen jullie wel die felbegeerde wisselbeker.

Route
De Eilandspolderloop is een recreatieve loop en gaat door het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder. Als de omstandigheden goed zijn gaat de route van de 10 km dwars door de polder over 2 km onverhard wandelpad. Wanneer het te nat is lopen we een tweede keuze route die op de verharde weg blijft. De definitieve keuze tussen de routes wordt genomen in de dagen voor de loop. Het parcours gaat door open poldergebied. 

De route gaat door het historische centrum van de Rijp en slingert over de dijken, steeds met uitzicht over de polder, van polderdorp naar polderdorp. Na afloop zal je begrijpen waarom de organisatie zo trots is op de Eilandspolder. Ook na de loop willen ze trots kunnen zijn op de natuur. 

Schrijf je in via www.eilandspolderloop.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Sportevenementen

Hardloopevenementen

Parkeren & Bereikbaarheid

Ontdek Alkmaar in 24-48 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.