De Eilandspolderloop

Zondag 4 oktober vindt de Eilandspolderloop plaats. De Eilandspolderloop gaat door het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder. Als de omstandigheden goed zijn gaat de route dwars door de polder over 2 km onverhard wandel pad. Wanneer het te nat is wordt een tweede keuze route gelopen die op de verharde weg blijft. De definitieve keuze tussen de routes wordt genomen in de dagen voor de loop. De route gaat door het historische centrum van de Rijp en slingert over de dijken, steeds met uitzicht over de polder, van polderdorp naar polderdorp. 

Het is een hardloop evenement in De Rijp met dit jaar ook wandeltochten opgenomen in het aanbod. De start en finish is in het centrum , op het Jan Boonplein. 

Om 10 uur begint de kinderloop. Die gaat door het centrum van de Rijp. Om 10.30 zullen de wandelaars van start gaan. Zij kunnen de 10 km route of de halve marathon route lopen. Om 11 uur start de halve marathon, om 11.30 de 10 km en om 12 uur de 5 km. De routes gaan over een stukje onverhard onvervalst polderland. 

Het is bijna altijd mooi weer maar vorig jaar was het voor het eerst slecht weer en deden alleen de echte bikkels mee.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.