AZ Fandag: een feest voor het hele gezin

Een wedstrijd meemaken is natuurlijk een feest, maar de AZ Fandag is dat ook! Op 20 juli kun je vanaf 14.00 uur jouw AZ-helden ontmoeten voor foto’s en handtekeningen. Of kom naar de oefenwedstrijd in het stadion om de selectie aan het werk te zien.

Het programma:

 

12:00 uur Start AZ Fandag
15:00 uur Oefenwedstrijd
17:15 uur Handtekeningensessie
18:15 uur Einde AZ Fandag

________________________

Voor het Alkmaar Prachtstad-zomermagazine spraken we met AZ-fan Ferry Nanne over zijn liefde voor AZ. Hij is trotse AZ-seizoenkaarthouder en aanwezig bij elke thuiswedstrijd in het AFAS Stadion - uiteraard altijd met een rood-witte sjaal om zijn hals en een brede glimlach op zijn gezicht.

“Eigenlijk draag ik altijd mijn AZ-shirt, zelfs op een steenkoude winteravond in januari. Gewoon een dikke trui eroverheen en dan warm ik vanzelf wel op tijdens de wedstrijd. Onder een trui is dat wedstrijdshirt natuurlijk niet te zien, maar ik moet ‘m aan. Dat is mijn ritueel op iedere matchday.’’

Wedstrijdspanning 
"Daar word ik al mee wakker en die wordt alleen maar erger als ik bij het stadion kom, vooral als ik in rij sta om mijn seizoenkaart te scannen. Eenmaal binnen zie je gelijk die grote lichtmasten op die felgroene grasmat schijnen: altijd weer een magisch moment. Dat gevoel is waar ik de hele week naar uitkijk. Het mooiste moment van de week en meer dan voetbal alleen."

Totaalervaring
‘’Natuurlijk sta ik vooraan als het elftal wint en gelukkig gebeurt dat heel vaak. Ik geniet intens als ik onze ‘boys in red’ over het veld zie gaan. Toch is het de totaalervaring die dit tweewekelijkse uitje zo prachtig maakt. Het koffietje vooraf, het biertje na afloop, de hitjes over de stadionspeakers en het bijkletsen met maten. Als het kon, zou ik mijn seizoenkaart nu alvast verlengen voor de komende vijftig jaar.”

Foto: Ed van de Pol

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.