Alkmaarse Elfstedentocht op De Meent Bauerfeind, it giet oan!

 

De echte schaatsliefhebber kan zijn hart ophalen: op zondag 25 februari kun je op De Meent Bauerfeind de Alkmaarse Elfstedentocht schaatsen. Op deze dag opent de ijsbaan om 07.00 uur haar deuren zodat alle fanatieke schaatsers kunnen starten aan hun 200 kilometer lange tocht op optimaal ijs. Nog niet zo ervaren? Dan kun je ook voor een kortere afstand van 100 of 150 km kiezen. 

Iedereen is welkom om zich op 25 februari aan de tocht te wagen. De weersomstandigheden zullen een minimale invloed hebben op de schaatsers die op de halfoverdekte 400-meterbaan hun rondes maken met transponder om. De ijsmeester van ijsbaan De Meent Bauerfeind zorgt voor optimaal ijs door elk uur te dweilen. Haal jij het felbegeerde certificaat? Vrienden en familie zijn van harte welkom om je aan te moedigen en je door moeilijke momenten heen te helpen. Voltooi je zelfs de 200 km? Dan ontvang je het Alkmaarse ‘Elfstedenkruisje’!

Informatie

De ijsbaan is 25 februari gewoon open voor de recreatieve schaatser. Zij kunnen de hele dag op de 400-meterbaan schaatsen en vanaf 13.00 uur ook in de ijshal terecht. Elfstedenschaatsers kunnen voor €10,- deelnemen aan de tocht. Aanmelden kan via www.demeentalkmaar.nl/11stedentocht of - ook de op de dag zelf - via de receptie van De Meent Bauerfeind.

Alles weten over Alkmaar?