100 van Leeghwater (afgelast)

Wegens het coronavirus is dit evenement afgelast. Houd voor meer informatie de website in de gaten.

De 100 van Leeghwater is een jaarlijks terugkerende, tweedaagse wandeltocht van maar liefst 100 (!) kilometer. De 100 van Leeghwater vindt elk jaar plaats op de eerste vrijdag en zaterdag van augustus, in 2020 op 7 en 8 augustus.

De 100 van Leeghwater start en finisht in Zuidschermer, het hart van het Land van Leeghwater. De wandelaars komen langs de dijken, de wegen van De Schermer en de Beester, de dorpen Schermerhorn, Middenbeemster en De Rijp. Daarnaast passeren ze ook het Waagplein.

Een rustige kroegbaas en fanatieke wandelaar kwamen drie jaar geleden op een wild idee: het organiseren van een 100 kilometer lange wandeltocht in en rond het eigen dorp. De 100 van Leeghwater was geboren. Ook dit jaar vindt deze gladiatorenstrijd weer plaats. De wandeltocht start én eindigt om 20.00 uur bij café ’t Torenerf in Zuidschermer. De route van 100 kilometer voert door het Land van Leeghwater.

Het leuke aan deze tocht is het exclusieve karakter: er kunnen slechts 200 wandelaren meedoen. Natuurlijk zorgen de onmisbare vrijwilligers onderweg voldoende eten en drinken en zijn er tien verzorgingsposten.
Ook gasten uit het buitenland melden zich speciaal aan voor dit bijzondere evenement. “Vol enthousiasme ga je van start, om vervolgens ergens midden in de nacht of in de vroege ochtend een paar keer stuk te gaan. Maar je helpt elkaar er doorheen. En als je om 20.00 uur de volgende avond over de finish loopt en onthaald wordt als held, dan voel je je een echte winnaar”, vertelt een oud deelnemer. 

Je vindt alle informatie en de doorkomsttijden op de website van de 100 van Leeghwater.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Sportevenementen

wandelevenementen

Parkeren & Bereikbaarheid

Ontdek Alkmaar in 24-48 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.