Stine Jensen, filosoof, lezing: 'Laat/laad me met rust' (AFGELAST)

Dit evement is afgelast. 

Op woensdag 1 april komt filosoof Stine Jensen naar Alkmaar!

Laat je inspireren door filosoof Stine Jensen. Formuleer met de andere deelnemers vragen die je altijd al had willen stellen. Of waarvan je niet wist dat je ze had. Aan de hand van deze vragen wordt de spreker geïnterviewd.

'Laat/laad me met rust' ... Druk, druk, druk. Bijna iedereen maakt zich geregeld te druk. Stress en vermoeidheid kwellen ons. De burn-out van Stine Jensen zette haar leven een aantal jaar geleden op z’n kop. Wat volgde was een zoektocht naar een zinvol leven.

Deze avond neemt ze je mee op een zoektocht naar gemeenschap en verbinding in tijden van individualisme. Waar komt onze onrust vandaan? Waarom verlangen we naar rust als we tegelijkertijd altijd bereikbaar willen zijn? Hoe bereik je die rust? En hoe bewaak je daarin de balans tussen overgave en autonomie?

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze studeerde literatuurwetenschap en filosofie in Groningen, en promoveerde aan de Universiteit van Maastricht. Haar motto: Durven is even je evenwicht verliezen. "Niet durven is jezelf verliezen" (Søren Kierkegaard).

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.