Online WO2 avond

In het kader van 75 jaar vrijheid presenteert het Regionaal Archief 24 april online een avond over de Tweede Wereldoorlog. Via Zoom kan iedereen virtueel binnenlopen, luisteren naar experts op het gebied van de oorlog in de regio en vragen stellen.

De thema-avond bestaat uit vraaggesprekken met deskundigen van Museum Vliegveld Bergen 40/45 en Bunkermuseum Jansje Schong in Egmond en met de historici en oud-archivarissen Jan van Baar en Gerrit Valk, die beiden uitvoerig onderzoek deden naar de Tweede Wereldoorlog in de regio. Het Regionaal Archief lanceert op 24 april ook een aantal filmpjes op het YouTube-kanaal van het Archief waarin bijzondere stukken uit de oorlog getoond worden. Geïnteresseerden krijgen bovendien een overzicht mee met tips over het zoeken naar personen in oorlogsbronnen.

De digitale inloopavond over de Tweede Wereldoorlog is op 24 april vanaf 19.30 uur te bezoeken via deze link. Vragen stellen kan op de avond zelf via de chatfunctie in Zoom, maar ook van tevoren via de social media kanalen van het Archief of via de mail: info@archiefalkmaar.nl.

Programma
19.20: Digitale inloop
19.30: Introductie
19.35: Gesprek met Jelle Visser van Museum Vliegveld Bergen 40/45
19.50: Gesprek met Martijn Visser van Bunkermuseum Jansje Schong in Egmond
20.10: Gesprek met Jan van Baar en Gerrit Valk
20.45: Einde

Hoe werkt het?
Het is heel simpel: Klik op deze link. Zoom wordt nu gedownload. Na het downloaden vul je je naam in en klik je op enter. Je bent nu in het online ‘klaslokaal’ beland. De camera staat automatisch uit en je bent alleen met je naam zichtbaar. Je vragen kun je stellen via de chat – alleen meeluisteren kan natuurlijk ook.​

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.