Kinderboekenweek in de Alkmaarse bibliotheken

Reis mee!

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip! De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal.

Ontdekkingstocht

Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal!

Feestelijke opening: Kom naar de bibliotheek en wordt taartdesigner!
Hoera! Het is weer zo ver, de Kinderboekenweek wordt feestelijk geopend! Dat vieren wij met taart die jij zelf kunt ontwerpen als vliegtuig, ruimteschip, boot of raket? Waar jij maar mee op reis zou willen… Kom je ook? En smul mee!
Woensdagmiddag 2 oktober tussen 14.30 en 16.30 uur. Toegang is gratis.

Naast de feestelijke opening vinden er nog veel meer leuke dingen in de bibliotheken plaats, waaronder een mooie theatervoorstelling, Coderdojo Junior en een origami-challenge.

Op de website van de bibliotheek kun je alle activiteiten bekijken.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.