Zomeravondconcert Adriaan Hoek

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 10 juli en 11 september.

Deze editie wordt verzorgd door organist Adriaan Hoek (winnaar Grand Prix d'ECHO 2018). Dat Rotterdam ook nu nog bijzondere orgeltalenten voortbrengt, laat Adriaan Hoek horen. Als eersteprijswinnaar van het Internationale Schnitger Concours 2015 was hij al vaker te gast in Alkmaar.

In 2018 veroverde Hoek ook de hoofdprijs op het het Grand Prix d’ECHO concours in Treviso Italië. Zijn Alkmaarse recital opent op het Van Covelens-orgel met muziek van de in Napels woonachtige Giovanni de Macque, een Gesualdo op het orgel.

Paul Hofhaimer, werkzaam aan het keizerlijke hof in Innsbruck, liet een prachtig Salve Regina na. Hollandse muziek van Sweelinck en het anonieme Daphne en de spectaculaire Toccata settima van Rossi klinken voor de pauze. Op het hoofdorgel werk van Vincent Lübeck en zijn tijdgenoot Bach. Diens virtuoze Preludium in D speelt Hoek tot besluit.

Toegang € 8,50/CJP € 7,50 (excl.drankje)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.