Zomeravondconcert Albrecht Koch

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 10 juli en 11 september.

Deze editie wordt verzorgd door organist Albrecht Koch (Freiberg). De Freibergse Domorganist Albrecht Koch brengt een gevarieerd programma mee naar Alkmaar. Koch is de gelukkige titularis van het gaaf bewaarde Silbermann orgel in de Dom.

Naast oude liturgische muziek op het koororgel van de Zuid-Duitsers Buchner en Kindermann en Sweelinck's leerling Scheidt, speelt Koch een eigentijdse compositie van de Lübeckse organist Franz Danksagmüller. In dit werk wordt de orgeltremulant nagebootst. Vorig jaar luisterde Danksagmüller met improvisaties de film 'Nosferatu' op. Ditmaal dus muziek van hem op het middeleeuwse koororgel.

Albrecht vervolgt zijn programma op het grote orgel met oude muziek uit Noord-Duitsland van Böhm en Buxtehude. Na de pauze worden we getrakteerd op romantische muziek uit huize Schumann. Van Clara klinkt een preludium en een fuga en van haar echtgenoot Robert Schumann drie studies voor een piano, voorzien van een orgelpedaal. Koch besluit zijn concert met de bekende virtuoze F-dur Toccata van J.S. Bach in de versie van diens lievelingsleerling Johann Ludwig Krebs.

Toegang € 8,50/CJP € 7,50  (excl.drankje)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.