Zomer op het plein 2019

In juni, juli, augustus en september is het Zomer op het Plein! Elk weekend programmeert TAQA Theater De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en luister op de zondagmiddagen naar schitterende concerten en ingetogen singer-songwriters.

Cabaret, kleinkunst, jazz en meer bij Zomer op het Plein

De 19e editie van Zomer op het Plein wordt uitgebreid met een comedy- en kleinkunstprogrammering op een drietal vrijdagavonden. Onder andere Matroesjka, Herman in een Bakje Geitenkwark, Peter van Rooijen, Lonneke Dort en Yvonne van den Eerenbeemt bestijgen het Canadapleinpodium. Op de zaterdagavonden staan intieme luisterconcerten geprogrammeerd. Cabaretier Dolf Jansen brengt samen met Soundbridge en singer-songwriter Elly O’Keefe een prachtige Ierse avond, er is een soloprogramma met mooie liedjes van Room Eleven’s Janne Schra en singer-songwriter Bertolf trakteert het publiek op de allermooiste liedjes van o.a. Bob Dylan en Paul Simon. Ashton Brother Joost Spijkers brengt het theatrale concert ‘SPIJKERS II’ en er kan gedanst worden op ska, jazz, zigeunermuziek en hiphop van de Amsterdam Klezmer Band. Ook is er een openluchtbios: in samenwerking met Filmhuis Alkmaar wordt de prachtige film ‘Tulipani’ op het Canadaplein vertoond.

Talentstage

De zondagmiddagreeks van Zomer op het Plein wordt geopend met het jaarlijks terugkerende Talenstage. Ditmaal is het de beurt aan de drie zingende zussen van OG3NE om uit conservatoriumstudenten van Conservatorium Haarlem een eigen begeleidingsband samen te stellen.

Schitterende concerten

De zondagmiddagen bij Zomer op het Plein staan zoals elk jaar in het teken van schitterende concerten. New Cool Collective zorgt voor een spetterende party, met in het voorprogramma Steffen Morrisson. Er is reggae van De Rootsriders, die een ode brengen aan Bob Marley, en de Kameroense zangeres Ntjam Rosie komt met een prachtig concert met jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek. Zangeres Judy Blank trakteert het publiek op een heerlijk concert met rootsy pop en deltablues. Op dezelfde middag staat Tim Knol samen met de Blue Grass Boogiemen op het podium. Singer- songwriter/rapper Diggy Dex en zijn band zullen op 11 augustus de 19e editie van Zomer op het Plein afsluiten. In het voorprogramma staat taalvirtuoos Freez.

Vliegende honden

Ook straattheater ontbreekt niet op het Canadaplein deze zomer. Het Belgische Compagnie PakiPaya komt met ‘Shake Shake Shake’ een geweldige straattheatervoorstelling vol absurdistische acrobatiek voor de hele familie. En straattheatergroep Hilaria presenteert de knotsgekke voorstelling ‘Vliegende honden bijten niet’ voor de hele familie

Data:
- Het weekend van 29 & 30 juni
- Het weekend van 6 & 7 juli
- Het weekend van 13 & 14 juli 
- Het weekend van 20 & 21 juli
- Het weekend van 27 & 28 juli
- Het weekend van 3 & 4 augustus
- Zondag 11 augustus
- Het weekend van 17 & 18 augustus

Kijk voor het volledige en actuele programma op de website!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.