Zomer op het plein 2019

In juni, juli, augustus en september is het Zomer op het Plein! Elk weekend programmeert TAQA Theater De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en luister op de zondagmiddagen naar schitterende concerten en ingetogen singer-songwriters.

Zaterdag 10 augustus - 20.30 uur - Toegang gratis


Amsterdam Klezmer Band

In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster: Amsterdam Klezmer Band. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax. De band houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest. Ze spelen op festivals en podia door heel Europa, met uitstapjes tot in Brazilië, Mexico en Zuid-Korea. Of het nou het Hong Kong Jazz Festival of het concertgebouw is, Sziget of een kroeg in Slovenië, Lowlands of een Turkse boulevard; er zal gedanst worden. 

Zondag 11 augustus - 14.30 uur - Toegang gratis

Diggy Dex/Freez (support act)

Na een uitverkochte tour trekt de Karavaan verder. De rondreis die Diggy Dex de afgelopen jaren met zijn band maakte, begon bij het succes van zijn album 'Golven'. Sindsdien trekt hij met zijn muzikanten als een karavaan door het land, van optreden naar optreden. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, brachten hen naar honderden podia en duizenden mensen. En dat terwijl het voor de songwriter/rapper voelt alsof de reis pas net begint.

Support act: Freez: Na zijn debuutplaat 'Les Demoiselles' neemt Freez je op zijn nieuwe album mee in zijn zoektocht van jonge rapper tot een man die wil excelleren in het leven en in de muziek. Freez is een muzikant met verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean. Deze Zwolse songsmid begon zijn carrière als hiphopper en schrijft inmiddels liedjes vol donkere romantiek. Vanachter de piano versmeedt hij serieuze rap met pakkende melodieën die hij live speelt met band. Zijn muziek is rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taalgevoel en poëzie. Hiphop noir die zich vermomt als catchy pop. Niet voor niets werken zowel Typhoon, Rico & Sticks als Spinvis graag met hem samen.

Foto: Franka Fotografeert

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.