Zomer op het plein 12, 13 & 14 juli

Met o.a. Matroesjka, Janne Schra & New Cool Collective

Vrijdagavond- cabaretavond
Op vrijdagavond 12 juli staan maar liefst twee cabaretvoorstellingen op het programma. Het ‘technocabaretduo’ Matroesjka laat je hersenpan kraken met de voorstelling ‘BRAINWASH’, vol knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats. Daarna is het tijd Herman in een Bakje Geitenkwark. Een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens. Wees erbij!

Warme nostalgie van Janne Schra
Op zaterdagavond 13 juli geeft zangeres Janne Schra een prachtig concert. Ze zingt liedjes over veranderingen, verlangens en mooie reizen. En over andere manieren van vluchten. Na Room Eleven en Schradinova maakte Janne twee soloplaten en werkte ze samen met heel uiteenlopende muzikanten zoals M. Ward, Kraak & Smaak en Sister Bliss. Janne trad op over de de hele wereld: o.a. op het Montréal Jazz Festival, in Berlijn, Johannesburg en in Tokyo.

Soul en jazz op zondag
Ook op zondagmiddag 14 juli moet je op het Canadaplein zijn! Soulzanger Steffen Morrisson opent de middag met een zeer divers repertoire. De zanger met zijn veelkleurige en soms rauwe stemgebruik, bekend van The Voice of Holland 2013, zingt moves & grooves van James Brown, Otis Redding maar ook van Marvin Gay en Lou Reed. Met zijn eigen band verzorgde hij meerdere supports voor o.a. Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq. De swingende middag wordt vervolg met een exclusieve kleinschalige show van New Cool Collective onder leiding van saxofonist Benjamin Herman. Het is altijd feest met deze bigband, die al jaren langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld tourt. Al ruim 25 jaar vieren zij het leven en werkten samen met grote namen als Tony Allen, Jules Deelder en Typhoon.

Alle voorstellingen zijn gratis! Kijk voor de aanvangstijden op de website.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.