St. Louis Slim (afgelast)

Dit concert is afgelast. Houdt de site van St. Louis Slim in de gaten voor meer informatie. 

St. Louis Slim bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene dankzij hun drukke agenda van live performances op de vele Nederlandse, Duitse en Belgische podia. De muzikanten worden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton.

Hun roots liggen ook in de sixties-blues van John Mayall en Paul Butterfield. In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de andere performers in de blues-scene die de podia meestal frequenteren. Met hun eigen nummers hebben ze een unieke stijl gevonden. Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock. De band is erin geslaagd een eigen en uniek geluid en authentieke sfeer te creëren, die een verrijking zijn voor de blues-podia. Er is een zeer mooie, soepele chemie tussen de bandleden onderling, die direct afstraalt op het publiek. Dat weet zich tijdens ieder live optreden verzekerd van enthousiasme en interactiviteit tussen de muzikanten en het publiek. Elk optreden is een cadeautje voor oog en oor.

In augustus 2017 heeft de band haar vierde CD uitgebracht, “Empty Places”. Een goed afwisselend in elkaar gezet album met 7 eigen nummers, 3 covers en een bonustrack, eveneens van eigen hand, variërend van ballads tot stevige blues. De eigen nummers hebben een unieke sound, de covers zijn een verrijking van de originele songs. Het logo en handelsmerk van St. Louis Slim is al sinds de oprichting van de band het inmiddels bekende silhouet van de man met het ene been. Zowel de naam St. Louis Slim als het logo hebben niets met de plaats St. Louis in Illinois, USA te maken, zoals wel eens wordt gedacht.

De naam is geleend van de gelijknamige song op het album I Started Out With Nothing and I Still Got Most of It Left van de bekende Amerikaanse hillbilly blueszanger Seasick Steve. Deze song gaat over een Hobo, een zwerver, die via het treinenstelsel illegaal de USA doorkruist, meeliftend op de goederentreinen. Op het wisselstation Bensenville Chicago wil hij wederom als zwartrijder op een rijdende springen maar komt klem te zitten tussen twee wagonkoppelingen. Hij is zo gewond aan zijn been dat het voor de helft geamputeerd moest worden. Dit verhaal en de song inspireren ons: niets hebben en vette pech: ook nog eens een poot kwijt, maar nooit opgeven, blijven performen. De rode draad in de song is de tekst: And drink a bottle to St. Louis Slim.

De band treedt 22 mei op in de King's Inn City Hostel. De entree is gratis. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.