Orgel Festival Holland

Alkmaar acht dagen lang internationaal toneel voor orgeltalent

Al bijna dertig jaar zet dit grootse muziekfestival de prachtige orgels van de Grote Kerk en de Kapelkerk in de (inter)nationale belangstelling. Deze zomer is het weer zo ver! Acht dagen lang sprankelende concerten, een spannend concours en veel meer. En het Orgel Festival beleeft hoogtijdagen, want niet eerder wilden zoveel organisten meedoen aan dit Alkmaarse concours. Een greep uit alles wat er te beleven valt:

26 juni: meesterpianist Hannes Minnaar
Een meester verstaat zijn vak, maar Hannes Minnaar gaat nog verder. Met ingetogen eigenzinnigheid trekt hij zijn luisteraars moeiteloos binnen in zijn weidse muzikale verbeelding: een toonkunstenaar pur sang. Maakte hij onlangs zijn schitterende debuut in de serie meesterpianisten in het Concertgebouw in Amsterdam, op woensdagavond 26 juni heeft het Orgel Festival Holland de eer hem te mogen presenteren in TAQA Theater De Vest.

Hij speelt dan Bach, maar volgens de opvatting van de Italiaanse pianist Ferruccio Busoni. Het belooft een avond met vele gezichten te worden. Nadat je als luisteraar door Hannes Minnaar bent betoverd, neemt de Hamburgse organisat Wolfgang Zerer achter het orgel plaats om dezelfde composities te laten horen in de ruimtelijke akoestiek van de prachtige Grote Kerk. Een zeldzame kans op Bach’s muziek op vele verschillende manieren te ervaren en vergelijken.

Woensdagavond 26 juni 2019, 20.15 uur

28 juni: de finale van het Internationaal Schnitger Orgelconcours
Wat is er boeiender dan jonge talentvolle musici te horen op de toppen van hun kunnen? Want dat is wat je als bezoeker van de grote finale van het concours meemaakt: finalisten die het beste van zichzelf te laten horen. Verwacht mooie en spannende muziek met wellicht ongewone verrassende interpretaties van de composities van Kee, Sweelinck en natuurlijk opnieuw Bach. En dat op twee van de mooiste orgels die Alkmaar rijk is.

Vrijdagavond 28 juni 2019, 19.30 uur


Er is nog veel meer te beleven tijdens dit Alkmaarse festival. Kijk voor het hele programma op www.orgelfestivalholland.nl.
Via deze link kun je alvast je kaart(en) bestellen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Uitgaan in Alkmaar

evenementen Alkmaar

Foodfestivals deze zomer

Vriendenweekend

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.