Lindegrachtconcert 13 augustus

Na het succes van alle voorgaande jaren kun je ook dit jaar weer genieten van klassiek aan de grachten tijdens de Lindegrachtconcerten. Deze zomer zijn er in totaal 3 mooie concerten: 

Dinsdag 16 juli 2019 - REEDS GEWEEST
- Ben Kim (piano) en Niek Baar (viool)
- Caravan: Julian Schneemann (piano) met zijn ensemble

Dinsdag 30 juli 2019 - REEDS GEWEEST
Voor de pauze start het North Sea String Quartet. 
Dit in 2016 opgerichte ensemble is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. De vier gepassioneerde strijkers mengen klassieke composities met improvisatie en andere stijlen als jazz, folk, latin en flamenco. Speciaal voor de Lindegracht klinken de tango‚Äôs Por una Cabeza en Liber Tango en het Braziliaanse Mais Que Nada.

Na de pauze treedt het Nederlands Saxofoon Octet op, dat de zeer bekende Canto Ostinato van de beroemde Bergense componist Simeon ten Holt zal spelen. 

Dinsdag 13 augustus 2019 - aanvang 20.30 uur
Voor de pauze begint het laatste Lindegrachtconcert met Mylou Frencken en het trio Martinot met Feyona van Iersel (viool), Christina Kellenberger (cello) en Martijn Smits (piano). 
Mylou is de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied en zingt een selectie van prachtige liedjes van oa. Wim Sonneveld, Brigitte Kaandorp en Maarten van Roozendaal. De arrangementen voor het klassieke pianotrio zijn van de hand van de onvolprezen duivelskunstenaar Wijnand van Klaveren, die vorig jaar ook voor ons Victoriefonds-Lindegrachtconcert schitterende bewerkingen maakte. Het zijn cross-overs van de bovenste plank.

Na de pauze sluiten de Lindegrachtconcerten af met een optreden van de jonge Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani en de eveneens jonge bariton Michael Wilmering, die samen met de pianist Mengjie Han een schitterend operaprogramma zullen verzorgen.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.