La Sfera Armoniosa plays de Fesch

Once in a lifetime opportunity! Maak de opnames van de nieuwste CD van Alkmaars ensemble La Sfera Armoniosa mee!

In 1687 werd Willem de Fesch in Alkmaar geboren. Hij begon zijn carrière als aanvoerder van het orkest van de Amsterdamse Stadsschouwburg in 1710. In 1725 verhuisde hij naar Antwerpen om daar vervolgens Kapelmeester te worden in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. In 1732 vestige hij zich in Londen waar hij al snel de aanvoerder van Georg Friedrich Händel’s opera orkest werd. De Fesch componeerde twee oratoria, kamermuziek en drie opusen bestaande uit concerti grossi en viool concerti.

Hoog tijd om Alkmaar te herinneren aan deze wereldvermaarde inwoner! Op 17 november 2019 brengt het Alkmaars barokensemble La Sfera Armoniosa een welverdiende ode aan deze Alkmaarse componist - en waar anders dan in Theater de Vest!

Tijdens het concert hoor je een verzameling van zijn concerti grossi en viool concerti, tevens ben je tijdens dit concert getuige van de opnames van La Sfera Armoniosa’s nieuwste CD onder Challenge Record.

Alkmaarse wereldster Mike Fentross (genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs 2018) dirigeert het orkest en gerenommeerde barokvioliste

Lidewij van der Voort doet dienst als concertmeester.

Met vioolsolo’s van up and coming ster-solist Elise van der Wel.

Tickets kosten €25,- en zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Vest

Concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar, Theater de Vest, Ernst and Young en vrienden van Stichting La Sfera Armoniosa

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.