Klassiek concert Messiah van G.F. Haendel

Twee keer per jaar is de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar zo goed als uitverkocht. Dat is in december en in het voorjaar, als het Toonkunstkoor Alkmaar een concert geeft. Dit jaar op 7 december.

Het koor heeft 120 zangers en zangeressen. Bij concerten wordt het koor altijd bijgestaan door het professionele orkest Philharmonia Amsterdam. Deze avond treden er ook een aantal solisten op namelijk Lauren Armishaw, Esther Kuiper, Peter Vos, Frans Fiselier en Cor Brandenburg.

Dirigent Marcel Joose
Sinds november 2004 staat dirigent Marcel Joosen op de bok. Door zijn enthousiaste, inspirerende wijze van repeteren en dirigeren is het koor ambitieus, en graag bereid om voor moeilijke werken met plezier een aantal dagdelen extra te repeteren.

Repertoire
Het repertoire van het Toonkunstkoor bestaat uit de bekende werken van oude meesters, maar het koor heeft ook met veel inspiratie en succes werken van modernere componisten uitgevoerd, zoals Arthur Honegger, Michael Tippett, John Rutter en Karl Jenkins.

Tickets
Kaarten kosten €27,50 inclusief consumptie in de pauze. Bestel uw kaarten op www.podiumplein.nl/artiesten/toonkunstkoor-alkmaar/voorstellingen/messiah-van-g.f.-handel

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.