Kamerkoor Sine Nomine (afgelast)

Wegens het coronavirus is dit evenement afgelast. Kijk voor meer informatie op de website.

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd ligt het indrukwekkende eeuwfeest van het einde van de Eerste Wereldoorlog, the Great War, nog vers in het geheugen. In ‘Songs of farewell’ brengt Sine Nomine koormuziek die op de één of andere manier refereert aan deze feiten. De concerten zijn op 18 en 19 april a.s. in Warmenhuizen en De Rijp.

Op het programma staan werken van Samuel Barber, onder meer zijn beroemde ‘Adagio for strings’ in een koorversie, op de tekst van het Agnus Dei. Daarnaast zingt Sine Nomine drie koorliederen van Maurice Ravel. Hij schreef deze midden in de oorlog, in 1915, in afwachting van zijn vertrek naar het front.

Heel bijzonder zijn de ‘Songs of farewell’ van de Engelsman Hubert Parry (1918). Het was zijn zwanenzang – geschreven uit vertwijfeling over de vele jonge slachtoffers aan het front in Frankrijk en Vlaanderen, waaronder een aantal van zijn studenten. Van Nigel Short klinkt het ontroerende stuk ‘The Dying Soldier’ voor baritonsolo en koor, met als solist dirigent Paul Valk.

Deze werken worden afgewisseld met muziek van eigentijdse componisten als Whitacre, Lauridsen en Gjeilo – werken die dit concert van een lichtere toets voorzien.

‘Songs of farewell’, kamerkoor Sine Nomine onder leiding van Paul Valk.
Zondag 19 april 2020
Grote Kerk, De Rijp
Grote Dam, 1483 BK De Rijp
Aanvang concert: 15.00 uur (zaal open: 15.20 uur)

Kaarten
Toegang € 18,00
t/m 16 jaar gratis.
Te bestellen via www.sinenominealkmaar.nl of 072-5336906 en verkrijgbaar aan de zaal

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.