Alkmaars Blues Weekend

Op 27, 28 en 29 september staat de binnenstad helemaal in het teken van live bluesmuziek. Met ruim 50 bands in allerlei verschillende bluesstijlen verdeeld over ruim 20 horecagelegenheden en 2 buitenpodia belooft het weer een muzikaal spektakel te worden.

De opening van het Blues Weekend vindt plaats op 27 september om 20.00 uur in Podium Victorie. De Dynamite Blues Band, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018, bijt dan het spits af. Fijn: toegang is gratis. Zowel bij het Gulden Vlies als op het Canadaplein komt er een buitenpodium, waar onder meer Jan Akkerman, Ruben Hoeke, The Electric Hollers, The Sidekicks en Living Room Heroes optreden.

Het Blues Weekend valt dit jaar weer samen met Alkmaar Shopping Night. Op zaterdagavond 28 september kun je naast winkelen dus ook genieten van allerlei bluesy straatmuzikanten.

Rondom het Blues Weekend zijn er nog meer muziekgerelateerde activiteiten. Bij King’s Inn kun je bijvoorbeeld genieten van een blues brunch en Podium Victorie organiseert een workshop mondharmonica spelen. En op zondagmiddag 22 september kun je alvast ‘voorproeven’ op Boerderij Alkmaar met de gebroeders Laporte & Oscar Benton.

Voor het hele programma en meer informatie kijk je op de website van Alkmaar Blues Weekend.

Op de foto: Jan Akkerman

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.