Midwinterfeest Graft-De Rijp

Het Midwinterfeest in Graft-De Rijp is een evenement waar je ooit geweest moet zijn. Het zit niet voor niets in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar. Elke twee jaar organiseert de Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp in december een weekend vol optredens in het monumentale centrum dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een sprookjesachtig dorp in Kerstsfeer.

De negende editie
Dit jaar vindt op zaterdag 15 en zondag 16 december de negende editie van het Midwinterfeest in Graft-De Rijp plaats. Het Midwinterfeest 2018! Op 14, 15 en 16 december is het zover. De Rijp is dan omgetoverd in een nog sprookjesachtiger dorp dan het gewoonlijk al is. We gaan terug naar de tijd van walvisvaarders, haringvangst en aanverwante activiteiten. En dit alles in feestelijke kerstsfeer. Meer dan 125 groepen en solisten treden op. Samen geven zij 350 gratis voorstellingen! De kerstmarkt zorgt voor extra gezelligheid. Onze founder maakt speciale voorzieningen voor mindervaliden mogelijk. Onze hoofd-, top- en andere sponsors zorgen ervoor dat het evenement zelf en alle optredens gratis toegankelijk zijn.

Unieke sfeer
Naast de vele optredens zorgen de kerstmarkt, de speciale activiteiten voor kinderen, de prachtig versierde straten en panden in het pittoreske centrum en de vele historische kleding van inwoners en bezoekers voor een unieke sfeer.
Ook dit jaar is er weer een loterij en zijn er prijzen voor wie zich het fraaist heeft aangekleed. Het mooist versierde huis, pand of raam en de mooist versierde straat of buurt vallen eveneens in de prijzen. 

Top drie meest bezocht
Het Midwinterfeest in De Rijp zit in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar. Elke twee jaar organiseert de Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp in december een weekend vol optredens in het monumentale centrum dat voor de gelegenheid is omgetoverd in een sprookjesachtig dorp in Kerstsfeer. Het evenement trekt circa 40.000 bezoekers. Aan het evenement werken uitsluitend vrijwilligers mee, ruim 500 in totaal.

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.