Opening feestjaar 500 jaar Grote Kerk Alkmaar

In 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar. Een mijlpaal die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 16 februari vindt om 19:00 en 20:30 uur de aftrap plaats van een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in de Grote Kerk en alle inwoners van Alkmaar zijn uitgenodigd!

Programma van deze bijzondere opening                                   
Vrijdag 16 februari trappen we het feestjaar af met een magische openingsshow. De kerk vertelt tijdens deze avond wat het de afgelopen vijf eeuwen heeft meegemaakt. Onder andere de Alkmaarse zangeres Giovanca, WAAH! en lokaal popkoor Atlantis treden tijdens het openingsprogramma op. Vanwege de verwachte opkomst zijn er maar liefst twee openingsshows op het Canadaplein:

- 19:00 uur 

- 20:30 uur

Winnende tekeningen van BSO’s ‘Kiddies’ en ‘SKOA’
Ter gelegenheid van het 500 jarig bestaan van de Grote Kerk Alkmaar zijn alle kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang adressen in Alkmaar uitgenodigd voor een tekenwedstrijd.
De vijf winnende tekeningen worden tijdens het grote openingsfeest als animatie op de ramen van de Grote Kerk vertoond. 

Stedelijk Museum Alkmaar gratis toegankelijk
Na afloop - tussen 19.30 en 21.00 uur - zijn alle bezoekers welkom in het Stedelijk Museum Alkmaar om de tentoonstelling ‘Ruysdael en Saenredam, Gezichten op de Grote Kerk’ te bekijken.

Benieuwd naar de agenda van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar? Kijk dan op www.grotekerk-alkmaar.nl

 

Alles weten over Alkmaar?