De Kinderboekenweek komt er weer aan

30 september t/m 11 oktober

De 66e editie van de Kinderboekenweek staat voor de deur. Dit jaar reis je terug in de tijd, want de Kinderboekenweek van deze herfst staat in het teken van de geschiedenis. Het thema is dan ook ‘En toen’.

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Je verkent de werelden uit het verleden door het lezen van boeken. Ontdek het verleden tijdens de Kinderboekenweek!

Landelijke opening Kinderboekenweek (digitaal) - 30 september
Woensdag 30 september om 10.00 uur openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen live meekijken! Het programma, met aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek, en het optreden van Kinderen voor Kinderen, is te zien op www.kinderboekenweek.nl of via de facebookpagina van de kinderboekenweek. Kijk en dans je mee? 

Tijdreizen! Doe-boekje - 30 september t/m 11 oktober
Doe & Lees dwars door de tijd met het speciale Kinderboekenweek Doe-boekje. Haal het boekje ‘Tijdreizen’ op bij jouw bibliotheek in de buurt en ga op expeditie door de tijd. Speel het spel ‘Tijd reis je wijs’ in de bibliotheek of thuis.
Het Doe-boekje is voor kinderen van 8 – 12 jaar en staat boordevol leuke opdrachten. Op = op.

Hadden de Grieken al raketten? (speurtocht) - 30 september t/m 11 oktober
Zoek de raketstickers in de bibliotheek en ontdek tijdens deze speurtocht leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. Aanmelden is niet nodig.
Vestigingen Heerhugowaard Centrum en Heerhugowaard De Noord, Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum, Akersloot, Limmen en Bergen.

Ben je nog geen lid?
Tot 18 jaar is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis! Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek. Je betaalt geen inschrijfkosten en je krijgt de Kinderboekenweekkrant. Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie en ontroerende boeken geschreven. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat grote aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant, maar ouders mogen ook stiekem meelezen natuurlijk.

Aanmelden voor de activiteiten in de Kinderboekenweek kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.