Het Houten Huis van de Sint

Museum In ’t Houten Huis heeft de tentoonstellingszaal ingericht als activiteitencentrum en de overnachtingsplek voor de Sint gedurende zijn verblijf in De Rijp.

Vanaf het moment dat de Sint voet aan wal zet in De Rijp,  17 november, tot het moment dat hij de daken op moet (1 december) kunnen kinderen van 3 tot en met  7 jaar hem en zijn Pieten meehelpen.

Het bijzondere is dat de Sint ook zijn bed&breakfast heeft in het museum! Ook is er oud speelgoed te zien dat geleend is van het Stedelijk Museum Alkmaar. Op de woensdagen 20 en 27 november is er vanaf 14.00 uur als extra activiteit pepernoten bakken.

Kinderen zijn welkom tijdens de openingstijden (di t/m zo van 13.00 – 16.00 uur) onder begeleiding van 1 volwassen. Kinderen betalen 2 euro en de begeleiders betalen de reguliere toegangsprijs.

Wat kunnen de kinderen verwachten in het activiteitencentrum? Ze leren in de pakjeskamer in te pakken. Ze mogen raden welke cadeautjes er in de voeltonnen zit. In de spelletjeskamer kunnen ze spelen met een winkeltje en poppenhuis en garage, voor iedereen wat wils. In de muziekkamer leren ze sintliedjes te spelen op een xylofoon. Ook leren ze eenvoudig te rijmen. Een pietendiploma verdienen ze aan het eind voordat ze in het Pietencafé nog even op adem kunnen komen.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.