Showman's Fair

De kaartverkoop voor Showman’s Fair Alkmaar op 4, 5 en 6 september in de Alkmaarderhout is op maandag 10 augustus om 20.00 uur van start gegaan. Nieuw dit jaar is dat er uitsluitend voorafgaand kaarten kunnen worden gekocht via www.showmansfair.nl. Er is keuze uit diverse rijkgevulde arrangementen voorzien van korte optredens, hapjes en drankjes. Drie dagen lang is er theater, muziek, dans, film, cabaret en bijzondere acts. Een verrassend festivalavontuur in het Alkmaarse groen.

Van koffietafel tot late night-arrangement
Bij het kiezen tussen de verschillende arrangementen-tijdsloten is er voor ieder wat wils. Voor de vroege vogels begint De Koffietafel om 09.30 uur en is er koffie en thee, gebak en verrassende korte (muziek)acts. Vervolgens is om 12.00 uur de Lunchtafel, ‘s middags om 15.00 uur begint het Kinderprogramma en daarna het uitgebreide Diner-arrangement, voorzien van drie optredens, een 3-gangen diner en drankjes. Voor de mensen die ‘s avonds lekker actief zijn, is er het ‘Late Night-arrangement’, met twee optredens, drankjes, snacks en live muziek als slotact.  Alle tijden en prijzen zijn te vinden op showmansfair.nl/alkmaar.

Begeleid door een stem uit een hoofdtelefoon worden bezoekers meegevoerd in de wereld van Showman’s Fair. Ondertussen gebeurt er van alles om hen heen. Het publiek zit aan grote lange tafels, geniet van eten en drinken en krijgt korte optredens te zien in grote open circustenten. Alles bij elkaar vormt het een avontuurlijk festivalspektakel. Een verrassende reis met bijzondere acts, voorproefjes van het komende culturele seizoen in Alkmaar en meer.

Eerste namen
Tijdens Showman’s Fair Alkmaar zijn onder andere optredens van: theatergezelschap Zoutmus (bekend van theaterfestival De Parade), actrice, presentatrice en zangeres Marlijn Weerdenburg (TAQA Theater De Vest), soulzanger Steffen Morrison en Yori Swart (podium Victorie). Filmhuis Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en Stedelijk museum geven een vrolijke en creatieve invulling aan de kindermiddag. De energieke band Collectief Explosief zorgt voor een knallende afsluiter.

Binnenkort is het hele programma te vinden op de website showmansfair.nl.

Cultuurmarkt
Voor bezoekers die benieuwd zijn naar het komende Alkmaarse cultuurseizoen is er vóór de ingang van het festivalterrein een gratis toegankelijke ‘cultuurmarkt’, waar je kunt kennismaken met de verschillende culturele instellingen zoals TAQA Theater De Vest, Podium Victorie, Artiance, Stedelijk Museum Alkmaar en Kunstuitleen Alkmaar een kraampje hebben. Ook hier wordt de bezoeker verrast met een aantal theatrale acts . Er is ijs te koop én verse ambachtelijke koffie.

Geheel coronaproof en volgens RIVM-normen, staat Alkmaar een fantastisch festivalavontuur te wachten in september!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.