Hielander Whisky Festival

Alles over whisky te weten komen, proeven, ruiken en dat in een historische ambiance van een 500 jaar oude kerk. Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat op voor de negende editie. Noord-Holland Noord heeft haar eigen jaarlijks terugkerende whisky festival met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer!

Op zo’n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky… Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. U krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

De entreeprijs
De entreeprijs bedraagt € 35,- p.p., deze is inclusief proefglas, festival-smaakwijzer en het proeven van de meest gangbare whisky's. Voor meer bijzondere whisky's moet bijbetaald worden, maar u hebt zelf de keuze of u dit wel of niet wilt doen. Tot 1 november geldt een vroegboekprijs van € 32,50.Bij 10 tickets, krijg je er eentje gratis en betaal je dus voor 9 tickets.

LET OP! In de Grote Kerk kunnen de Alba's, het betaalmiddel op het festival, alleen met contant geld gekocht worden.

Meer informatie
De kaartverkoop zal starten vanaf 1 oktober 2018 en wanneer u voor 1 november 2018 uw kaart bestelt dan krijgt u €2,50 korting. 10 kaarten bestellen is 9 kaarten betalen.
Voor het festival geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Geldig identiteitsbewijs is verplicht.
Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een festival-smaakwijzer. 
 

 

De website van Hielander Whisky Festival zal steeds worden bijgewerkt, dus regelmatig een kijkje nemen loont de moeite. U vindt dan alle informatie over kaartverkoop, de masterclasses, de specials en de randprogrammering, de standhouders en andere festival bijzonderheden.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.