Alkmaar Light Festival (LET OP: UITGESTELD!)

Buitengewone lichtkunst in het Victoriepark

Alkmaar is een splinternieuw festival rijker!

Alkmaar Light Festival is een nieuw licht-, object- en videokunstenfestival voor een nieuwsgierig publiek. Met werk van (jonge) licht- en videokunstenaars wordt het Victoriepark even een vurige trekpleister, een ontmoetingsplek voor schoonheid en verbeeldingskracht. Laat je trakteren op tegelijkertijd verwonderende kunst, gezellige vuurtjes en warme appelsap, aria’s en meezingers.

In samenwerking met Lions Alkmaar en GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland – verhuizen we een selectie van haar bijzondere kunst naar het Victoriepark Alkmaar. Wat kun je nog meer verwachten? Video-mapping op het monumentale IJkgebouw, een reusachtig verlichte maan boven het beeld Victorientje en drankjes rondom een immense vuurkachel. Muziek en performance geven het festival een live element dat zorgt voor specifieke beleving van de kunstwerken. 

Alkmaar Light Festival start als de zon onder gaat: 19.00, tot 22.30 uur. De lichtkunstwerken en videokunst zijn doorlopend te bewonderen.

Het festival is gratis te bezoeken en wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Alkmaar Maakt het! en MTS Audiovisueel. Meer informatie op alkmaarlightfestival.nl.

Foto: Emil de Jong. Bewerking: Mischa Pranger

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.