Alkmaar Light Festival

LICHTOBJECTEN, VIDEOKUNST EN OPTREDENS

Onze stad is een gloednieuw festival rijker. Op 2 en 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.

Een buitengewone looproute leidt je langs de grachten van Alkmaar, via de Waagtoren en de Kooltuin, naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria's vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons. 

Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park word je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt het IJkgebouw tot leven met speciale videomapping. Het belooft het een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden.

Het festival (uit de koker van Karavaan, Lions Alkmaar en Hart van Alkmaar) op 2 en 3 oktober is te bezoeken tussen 19.00 en 22.30 uur. Je koopt een ticket voor een bepaald tijdslot.

Meer informatie op alkmaarlightfestival.nl.

Foto: Emil de Jong. Bewerking: Mischa Pranger

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.