Nieuwe expositie in museum en beeldentuin Nic Jonk:

Tineke Hoogendam en Outsider Art part two

Ben je in Grootschermer al eens bij museum en beeldentuin Nic Jonk geweest? Hier gaan kunst en natuur met elkaar samen. En naast de prachtige, bronzen sculpturen exposeren Tineke Hoogendam en Roy Valentijn hier hun werk tot en met 17 september. Laat je meenemen in de wilde achtbaan van deze kunstenaars!

Verspreid door heel Nederland staan er zo'n 250 beelden van Nic Jonk. Maar ook in Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en de V.S. staan zijn beelden. De beeldentuin in Grootschermer is gelegen in het nog ongerepte Noordhollandse polderlandschap, waar de 30 bronzen sculpturen van Nic Jonk, omgeven door wolken, water en wuivende rietkragen prachtig tot hun recht komen.

Over Tineke Hoogendam & Roy Valentijn
Tineke Hoogendam werkt met keramiek en brons en maakt schilderijen en balanceert daarin tussen uitersten als vreugde en verdriet –   ze probeert een evenwicht te vinden tussen vorm, kleur en verbeelding en is op zoek naar de balans tussen eenvoud en zeggingskracht. 

Roy Valentijn exposeerde onder andere in Enkhuizen, Amsterdam, Hoorn en nu in Grootschermer. Banksy, Brood, Appel & Kandinsky lijken zijn inspiraties. Of juist niet? In ieder geval is het resultaat, in eigen woorden, een Sub-Fantalistische stijl. 'Een stijl die bedoeld is om mensen zelf te laten bepalen wat zij waarnemen, vernieuwing en kleur aan te brengen bij de mensen.' 

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je € 1,- korting op de entree van Museum en Beeldentuin Nic Jonk.
Tip: bekijk ook de gratis expositie over Nic Jonk in het Raadhuis van Graft. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.