Wonderlicht

Een magische theaterwandeling

Pak je agenda er maar vast bij, want er vindt in de warme wintermaanden van 14 t/m 16 februari een hagelnieuw festival in onze stad plaats. Wonderlicht neemt je mee voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Langs bakens van licht en vuur word je verrast door internationale theateracts. Het hele parcours is één grote beleving. Wonderlicht overvalt je, verwondert je, inspireert je. Dit weekend zie je de stad op haar aller-, allermooist.

Festivalhart

Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. Hier vind je – beschut onder een bedoeïentent – gezellige zithoekjes, een klein podium voor akoestische muziek, theateracts, sprekers en dichters. Er zijn ook vuurplaatsen waar je omheen kunt zitten met een glas glühwein, thee of winterbier. Kinderen kunnen marshmallows boven het vuur roosteren. En ook hier verrassend internationaal straattheater! 

Magische theaterwandeling
Er is straks al van grote afstand te zien dat er iets aan de hand is op het Alkmaars Bolwerk. De bomen op de oude stadswal zijn verlicht, bezoekers warmen hun handen bij de vuurschalen en er drijven verlichte lotusbloemen in de Singel. De theaterwandeling vertrekt elk kwartier en leidt je door het historische stadspark. Een prachtig aangelichte route met behulp van vuurbomen, vuurkorven, vuurpotten, fakkels, en zoveel meer! Je belandt middenin een theatervoorstelling, zonder dat je op de tribune hebt plaatsgenomen.

Het festivalhart op het Canadaplein is gratis te bezoeken. Voor de magische avondwandeling heb je wel een ticket nodig. Kies je tijdsblok en koop begin 2020 tickets via www.wonderlichtalkmaar.nl en volg Wonderlicht ook op Facebook.


Naar Wonderlicht met de bus
Het startpunt en het festivalhart van Wonderlicht zijn goed te bereiken met de bus. Neem de lijnen 3, 4, 10, 123, 129, 160, 162 en de 350 en stap uit bij de halte Kanaalkade.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.