Wonderlicht

Een magische theaterwandeling

Pak je agenda er maar vast bij, want er vindt in de warme wintermaanden van 14 t/m 16 februari een hagelnieuw festival in onze stad plaats. Wonderlicht neemt je mee voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Langs bakens van licht en vuur word je verrast door internationale theateracts. Het hele parcours is één grote beleving. Wonderlicht overvalt je, verwondert je, inspireert je. Dit weekend zie je de stad op haar aller-, allermooist.

LET OP!
In verband met storm Dennis wijkt Wonderlicht zaterdag 15 en zondag 16 februari uit naar de mooiste binnenlocatie die Alkmaar rijk is: de Grote Kerk. Bijna alle internationale straattheater-acts stellen zich op en maken van de Grote Kerk een prachtige belevenis. De rondgang is helaas iets korter, want het aantal mensen in de kerk is beperkter. Je wordt dus verzocht niet te lang in de kerk te verblijven. De kerk gaat, om de doorstroming te bevorderen, een half uur eerder open, dus om 17.30 uur.

Op zaterdag 15 februari zijn er vanaf 21.15 uur nog kaarten beschikbaar, zowel online als bij de kassa op het Canadaplein (open vanaf 13.00 uur). Voor de zondag zijn er nog kaarten beschikbaar vanaf 19.15 uur.

Festivalhart
Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. Hier vind je – beschut onder een bedoeïentent – gezellige zithoekjes, een klein podium voor akoestische muziek, theateracts, sprekers en dichters. Er zijn ook vuurplaatsen waar je omheen kunt zitten met een glas glühwein, thee of winterbier. Kinderen kunnen marshmallows boven het vuur roosteren.

Magische theaterwandeling
Er is straks al van grote afstand te zien dat er iets aan de hand is op het Alkmaars Bolwerk. De bomen op de oude stadswal zijn verlicht, bezoekers warmen hun handen bij de vuurschalen en er drijven verlichte lotusbloemen in de Singel. De theaterwandeling vertrekt elk kwartier en leidt je door het historische stadspark. Een prachtig aangelichte route met behulp van vuurbomen, vuurkorven, vuurpotten, fakkels, en zoveel meer! Je belandt middenin een theatervoorstelling, zonder dat je op de tribune hebt plaatsgenomen.

Programmering:

  • Atlantis van Sacred Places uit België: het lijken wel lichtgevende nomaden uit een andere wereld die waden in het water, een menselijk figuur wacht op hen…. 
  • Theater Altrego uit Duitsland met Otto Baron von Tounix; een echte sportman en een soort ‘Flying German’ die de limiet blijft opzoeken.
  • Tijdens Wonderlicht schiet de inspiratie als lichtflitsen door het duister. De dichter van WDN vangt deze signalen op en kanaliseert ze in een poëtische live-uitzending op het Canadaplein. Open je hart en draag woorden bij aan het Live Licht Gedicht onder de bezielende begeleiding van Apollonia & Apollo!
  • De Beeldjutters laat de bomen en struiken van het Alkmaars Bolwerk tot leven komen. Verwacht dansende silhouetten die vervlochten raken in de bomen, golvende lichtschitteringen en ritselende klanken. Je loopt zo een droomwereld binnen, met lichtprojecties rondom in het park. De mysterieuze videobeelden en geluiden geven je de ruimte om je onder te dompelen, te onthaasten en helemaal op te gaan in het uitgelichte landschap.

Buddyproject
Het is hartverwarmend om te zien dat al 200 buddys zich hebben aangemeld voor het buddyproject van Wonderlicht Alkmaar. Ken jij iemand die geschikt is als deelnemer voor dit project? Meld diegene aan voor Wonderlicht Alkmaar!


Het festivalhart op het Canadaplein is gratis te bezoeken. Voor de magische avondwandeling heb je wel een ticket nodig. Kies je tijdsblok en koop begin 2020 tickets via www.wonderlichtalkmaar.nl en volg Wonderlicht ook op Facebook.


Naar Wonderlicht met de bus
Het startpunt en het festivalhart van Wonderlicht zijn goed te bereiken met de bus. Neem de lijnen 3, 4, 10, 123, 129, 160, 162 en de 350 en stap uit bij de halte Kanaalkade.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.