Victorie Sail Alkmaar 2019

Eind juli verwelkomt Alkmaar een unieke collectie van 200 historische binnenschepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld is erin geslaagd de re√ľnie van 2019 naar Alkmaar te halen. En daar zijn we ontzettend blij mee natuurlijk! 

Onze stad heeft een lange historie met vervoer over water. Zo werden ooit grote partijen kaas van de kaasmarkt per schip naar de afnemers vervoerd. Groente, zout, turf en schelpen, alles kwam per schip naar Alkmaar. En precies tweehonderd jaar geleden, in 1819, werd begonnen met de aanleg van het Noord-Hollandsch Kanaal, voor Alkmaar een belangrijke ontwikkeling. Het evenement wordt opgeluisterd door shantykoren en er kan in maritieme stijl gegeten worden bij visrokerijen. Van donderdag 25 juli met de intocht van de schepen tot en met maandag 29 juli met de uittocht is het een feest van zien, ervaren en genieten rondom het Noordhollandsch Kanaal en de binnenstad van Alkmaar. 

Help mee met Victorie Sail Alkmaar!

Verwelkom schepen, schippers en bezoekers in onze prachtige, historische stad!  Ben jij een stralende gastheer/gastvrouw? Of steek jij je handen uit de mouwen tijdens de op- en afbouw? Samen zorgen wij dat Victorie Sail Alkmaar een succes wordt, de beste stuurlui staan tenslotte aan wal! De vrijwilligersco√∂rdinatie wordt verzorgd door DOSS Event Support (projectleiding van o.a. Kaeskoppenstad en Klim naar de Hemel). Meld je aan via productie@victoriesailalkmaar.nl, word onderdeel van ons vrijwilligersteam en help mee aan Victorie Sail Alkmaar!

Er is een voorlopig programma gemaakt voor Victorie Sail Alkmaar. In het onderstaande schema is te zien wat er allemaal te beleven is tijdens deze 5 spectaculaire dagen.

  Datum                   

     Programma                                                                                  
  Donderdag 25 juli                                                  

- Intocht 200 historische bedrijfsvaartuigen
- Kennismaking met Alkmaar en
het Kanaal

  Vrijdag 26 juli

- Traditionele Kaasmarkt
- Bezichtiging schepen en oude ambachten

  Zaterdag 27 juli - Bezichtiging schepen
- Evenementen in de stad
- Rondvaarten
  Zondag 28 juli Evenementen in de stad
  Maandag 29 juli Vertrek historische bedrijfsvaartuigen
  Alle dagen:

- Dagelijks programmaroutes
langs het Kanaal en door de stad
- Expositie Noordhollandsch Kanaal bij Overstad
- Vaarexcursies en rondvaarttochten
- Musea met specifiek programma

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen Alkmaar

8 redenen voor een bezoek

Varen in Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.