TEDx Alkmaar

Het wereldwijd vermaarde TED strijkt neer in Alkmaar! De Grote Kerk is op maandag 21 januari 2019 de plek van waaruit de TED-missie Ideas worth spreading voor en door Alkmaar en omgeving wordt verspreid. TEDxAlkmaar is een evenement om inspiratie op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en onze wereld en de toekomst een beetje beter te leren kennen. Dus zorg dat je erbij bent: deze eerste Alkmaarse editie van een bijzonder podium waarmee Alkmaar en omgeving op de kaart wordt gezet. Voor de snelle beslissers zijn al kaarten verkrijgbaar in de pre-sale, via www.tedxalkmaar.nl.

In de imposante Grote Kerk delen 20 sprekers, zowel internationaal als uit de regio, hun verhaal om te verbazen, ontroeren en inspireren. En TEDxAlkmaar biedt nog zoveel meer: beleef en voel, kijk, luister en lach! Deze dag staan korte gesprekken en optredens van maximaal 18 minuten centraal. De onderwerpen zijn zeer divers, van humoristisch tot filosofisch tot design. Met daaromheen een EXPERIENCE van muziek, dans, kunst, technologie en meer.

De inspiratie: Sustainable Development Goals
Het thema Design your future van TEDxAlkmaar staat voor het mogelijk maken van een samenleving waarin wij iets voor elkaar en de wereld kunnen betekenen. De persoonlijke verhalen, nieuwe ontwikkelingen en ideeën die worden gedeeld tijdens TEDxAlkmaar zijn gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Hoe leven deze doelstellingen in onze regio? Wat kunnen wij als Alkmaarders betekenen in het realiseren van deze doelstellingen en voor de rest van de wereld? Een voorbeeld van een doelstelling voor Alkmaar kan bijvoorbeeld zijn ‘het groener maken van de stad’, gekoppeld aan de 15e SDG: Leven op het land.

Wat is TED?
Ideeën en verhalen die bij TED worden verteld kunnen de wereld veranderen door middel van inspirerende en persoonlijke verhalen, onder het motto Ideas worth spreading. TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Het is een jaarlijkse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Bekende TED-sprekers waren onder meer Bill Gates, Jane Goodall, Isabel Allende, Sir Richard Branson en de voormalige Britse premier Gordon Brown. Lokale TED-bijeenkomsten krijgen het TEDx beeldmerk. De x staat voor independent event.

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.