Opening eerste boerderijwinkel van de Schermer

Openingsweekend Schermer boerderijwinkel

Stompetoren- Smit’s Boer&Goed. Dat is de naam van de nieuwe boerderijwinkel van Vincent en Roos Smit aan de Noordervaart 188 in Stompetoren. Zaterdag 3 en zondag 4 oktober houdt het duo een openingsweekend. Leuk: je kunt er zeven dagen per week zelf verse melk tappen uit een automaat.

De melk komt van de eigen koeien van Vincent en Roos, de robuuste roodbonte exemplaren van het zeldzame Maas-Rijn-IJsselveeras (MRIJ-ras). In dit derde generatie familiebedrijf bewonen de dames een ruime ligboxenstal. De meeste melk gaat naar de Beemster om er kaas en het befaamde Ben&Jerry’s-ijs van te maken. Roos: ‘’De melk is zo lekker dat we mensen in de omgeving de smaak niet willen ontnemen. Daarom is het idee ontstaan om een melktap aan te schaffen. Uiteindelijk bedachten we dat het mooi zou zijn om meteen andere lokale producten aan te bieden, zoals groenten van de vele producenten uit de Schermer. Dat is gelukt. Alle collega-boeren die we benaderden waren heel enthousiast om op deze manier hun producten direct aan de consument aan te bieden.’’

Naast zuivel en groenten zijn dat onder andere vlees en kaas, allemaal uit de omgeving. Met hulp van familie en vrienden is een deel van de boerderij omgetoverd tot een gezellige winkel.

Iedereen is welkom om het aanbod aan lokale producten te bekijken in het eerste weekend van oktober. Zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur en zondag van 10.00 tot 15.00 uur. Hierna is Smit’s Boer&Goed open op maandag (14.00-18.00 uur), woensdag (9.00-11.30 uur), vrijdag (14.00-18.00 uur) en zaterdag (9.00-15.00 uur).

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.