Landbouwdag

Een traditie die je niet mag missen

In heel Alkmaar en omgeving nemen veel mensen traditioneel de laatste woensdag van september vrij. Begrijpelijk, want de Landbouwdag is een feest voor jong en oud. Deze nazomer vindt dit traditionele evenement op woensdag 25 september maar liefst voor de 117e keer plaats in de binnenstad van Alkmaar.

Om 10.00 uur luidt op het Waagplein het officiële startsein voor de Landbouwdag. Daarna nemen de paardenliefhebbers het plein over. En naast paarden zijn er nog veel meer dieren. Geitjes aaien, konijnen voeren en cavia’s knuffelen: Landbouwdag is een feest voor dierenliefhebbers. Kijk mee hoe een veekeuring werkt of bewonder de (historische) landbouwvoertuigen. En op de streekmarkt haal je de heerlijkste producten.

Tegelijk met Landbouwdag is het ook Lappendag, waar koopjesjagers uit heel Noord-Holland op afkomen. Niet alleen op de lappenmarkt vind je de leukste aanbiedingen, maar de winkels zelf bieden in de kramen voor de winkels ook volop fijne kortingen. En niet vergeten: vroege vogels slagen het best!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.