Kaeskoppenstad 2020 (afgelast)

Kaeskoppenstad slaat noodgedwongen de editie van 2020 over, maar het historische evenement opent haar poorten graag weer op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021. De binnenstad van Alkmaar zou dit jaar voor de 13e keer teruggaan naar het begin van de Gouden Eeuw. 

Kaeskoppenstad draait om de 1.000 figuranten en vrijwilligers die de bezoekers de Gouden Eeuw laten beleven in de oude binnenstad van Alkmaar. Gezien de huidige maatregelen om COVID-19 te bestrijden, kunnen de voorbereidingen niet starten. De organisatie hoopte het evenement naar september te kunnen verplaatsen, maar ook dat is gezien de nieuwe maatregelen onmogelijk gebleken.

“Wij verplaatsen onze plannen daarom vol goede moed naar zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021. Via deze weg bedanken we alle betrokkenen voor hun geduld en begrip en wij hopen iedereen volgend jaar weer met open armen te mogen ontvangen” aldus Klaas Kirpensteijn, voorzitter van Stichting Kaeskoppenstad.

--

​Tijdens Kaeskoppenstad waan je je in de Oude Stad een weekend lang in het zestiende-eeuwse van Alkmaar. Tegen het historische decor van Alkmaars Oude Stad laten honderden acteurs zien hoe het er 445 jaar geleden in Alkmaar aan toe ging. Loop de route door het in 1573-sfeer gebrachte oudste deel van Alkmaar en geniet van de historische acts. Daar nemen verschillende muzikanten, dokters, belastinginners, weeskinderen en brandweerlieden je mee door Alkmaar in de zestiende eeuw.

Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Bezoekers gaan op een onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van rattenvangers, bedelaars, weeskinderen, doodgravers, watergeuzen en stadsomroepers.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Kaeskoppenstad

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

8 redenen voor een bezoek

Varen in Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.