Kaeskoppenstad met kinderen

Kaeskoppenstad is een jaarlijks evenement in de prachtige Alkmaarse binnenstad. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni keert een deel van deze oude binnenstad weer even terug naar de start van de Gouden Eeuw.  Langs het Luttik Oudorp en het Verdronkenoord zullen de bekende historische attracties van Kaeskoppenstad weer te beleven zijn. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit. 

Kaeskoppenstad is voor alle leeftijden geschikt. Wist je dat er speciale hoogtepunten zijn voor kinderen?

In de Klokketoren, van ruim 10 meter hoog, kunnen de kinderen door een klein deurtje om in de toren de grote koperen klok te luiden.

Ons Carrousel is een draaimolen die met de hand wordt aangedreven en is een fantastische attractie voor de jongste bezoekers.

Ghijsbert van Haerlam is de vuurspuwer van Kaeskoppenstad. ‘Den gebochelde van de Waeghtooren’ geeft een indrukwekkende show weg!

KaesPoppenStad vertelt het bijzondere verhaal van Jan Klaasen die een Spaanse spion buiten de stadspoorten probeert te houden.

In het Kaesino speel mee met o.a. de Menselycke Fruitmachine en de flipperkast en gok je je spaarpot vol!

Bij de KaeskopKindKermis kan jong en oud spellen doen: kikkertjes in klompen slaan, ringwerpen over Spaanse speren en meer!


Ruim 750 acteurs en figuranten nemen je mee terug in de tijd en doen je de 16e eeuw herbeleven! Ontmoet bedelaars, schoenenpoetsers, edelen, kaasdames en korendragers. Op het water wordt handel gedreven en arriveren de moedige watergeuzen die Alkmaar bevrijd hebben van de Spanjaarden. De ‘enge’ rollen, zoals gevangenen en melaatsen, houden rekening met onze jongste bezoekers.

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 van 12.00-17.00 uur. De eerste 2.500 kaartjes voor Kaeskoppenstad zijn slechts €3,00! Vanaf dan betaal je €4,00 voor je kaartje, behalve als je 5 jaar bent of jonger. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen namelijk gratis naar binnen! Bestel je tickets via de site.

Misschien vind je deze evenementen ook leuk:

Ontdek Alkmaar in 24-48 uur

Uitagenda Alkmaar

Eten en drinken

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.