Kaeskoppenstad 2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 strijkt het spectaculaire evenement Kaeskoppenstad weer neer in Alkmaar. Een weekend lang waan je je in de Oude Stad in het zestiende-eeuwse Alkmaar. 

Tegen het historische decor van Alkmaars Oude Stad laten honderden acteurs zien hoe het er 445 jaar geleden in Alkmaar aan toe ging. Loop de route door het in 1573-sfeer gebrachte oudste deel van Alkmaar en geniet van de historische acts. Daar nemen verschillende muzikanten, dokters, belastinginners, weeskinderen en brandweerlieden je mee door Alkmaar in de zestiende eeuw.

Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Bezoekers gaan op een onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van rattenvangers, bedelaars, weeskinderen, doodgravers, watergeuzen en stadsomroepers

De klokkentoren

Ook dit jaar werkt het Schrijnwerkersgilde weer aan een spectaculair hoogtepunt. De zestiende eeuwse klokkentoren van de Grote Kerk Alkmaar wordt nagebouwd en kun je tijdens Kaeskoppenstad bewonderen op het Waagplein - tussen de Kraen en de Kaesmarkt.

Meer informatie

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni tussen 12:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Kaeskoppenstad

Meewerken aan / acteren in Kaeskoppenstad

Als figurant draag je bij aan de historische beleving van Kaeskoppenstad. Een weekend lang leef je je in: kwakzalver, edelman, bloemenmeisje of troubadour. Sta als handelaar aan de Bierkaye of kruip in de huid van een walvisvaarder uit De Rijp, het kan allemaal tijdens Kaeskoppenstad! Figuranten krijgen een workshop en hierna worden de rollen definitief verdeeld. Als je al vaker hebt meegespeeld krijg je een verdiepende workshop en opgeven als duo is ook mogelijk,

Werk je liever achter de schermen bij dit grootse evenement? Op diverse plekken kan Kaeskoppenstad jouw hulp gebruiken! Catering, grime, op- en afbouw of rekwisieten; voor iedereen is er een geschikte plek te bedenken. Zonder vrijwilligers kan Kaeskoppenstad niet bestaan!

Opgeven als figurant of vrijwilliger kan vanaf donderdag 7 maart 12.30 uur via de website www.kaeskoppenstad.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.