Kaeskoppenstad 2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 strijkt het spectaculaire evenement Kaeskoppenstad weer neer in Alkmaar. Een weekend lang waan je je in de Oude Stad in het zestiende-eeuwse Alkmaar. 

Tegen het historische decor van Alkmaars Oude Stad laten honderden acteurs zien hoe het er 445 jaar geleden in Alkmaar aan toe ging. Loop de route door het in 1573-sfeer gebrachte oudste deel van Alkmaar en geniet van de historische acts. Daar nemen verschillende muzikanten, dokters, belastinginners, weeskinderen en brandweerlieden je mee door Alkmaar in de zestiende eeuw.

Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Bezoekers gaan op een onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van rattenvangers, bedelaars, weeskinderen, doodgravers, watergeuzen en stadsomroepers

De klokkentoren

Ook dit jaar werkt het Schrijnwerkersgilde weer aan een spectaculair hoogtepunt. De zestiende eeuwse klokkentoren van de Grote Kerk Alkmaar wordt nagebouwd en kun je tijdens Kaeskoppenstad bewonderen op het Waagplein - tussen de Kraen en de Kaesmarkt.

Actitiviteiten voor kinderen

Ook voor de jongste bezoekers is er genoeg te doen. Kijk snel hier voor alle hoogtepunten voor de Kaeskopkoters!

Meer informatie

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni tussen 12:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Kaeskoppenstad

Winactie!

We mogen 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor Kaeskoppenstad! Laat onder ons Facebookbericht van 23 mei een bericht achter en tag daarin de persoon met wie je graag zou willen gaan. De winnaars worden uiterlijk maandag 27 mei bekend gemaakt.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

8 redenen voor een bezoek

Varen in Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.